Finn ditt hvorfor

Why-do-we-walk-the-camino-de-santiago

Vi har alle drømmer og visjoner i livet som er basert på grunnleggende, individuelle verdier og interesser som er essensielle og betydningsfulle for oss. Noen tar spaden fatt og jobber systematisk dag ut og dag inn for å oppnå dem, mens for andre blir tanken bare liggende uten å gjøre stort mer med den. Alle har et iboende potensial til å klare det de ønsker å få til, selv om det kan virke urealistisk. Den største utfordringen er bare å finne sitt hvorfor.

Svaret som forteller deg hvorfor du skal stå opp klokken seks om morgenen for å trene når andre sover.

Svaret som forteller deg hvorfor du skal bli igjen etter økten å øve og perfeksjonere detaljer når de andre har gått hjem.

Svaret som presiserer hvorfor du skal sitte igjen på skolen å lese og tilegne deg ny kunnskap når de andre er ferdige.

Svaret som forteller deg hvorfor du skal være 100 prosent fokusert og i modus på jobb.

Svaret som pusher deg videre når melkesyren brenner som verst, svetten renner og blodsmaken etser i munnen.

Svaret som forteller deg hvorfor. Svaret som gir deg motivasjon og inspirasjon til å fortsette selv i de bratteste motbakker og tøffeste motgangstider. Svaret som minner deg på dine drømmer og mål, og som driver deg videre i tykt og tynt. Hva fikk David Beckham til å øve på frispark time ut og time inn, i regnvær og storm, når de andre var ferdig med treningen? Jo, en brennende pasjon for fotball. Et ønske om å bli best og en vakker dag spille foran et fullsatt Old Trafford.

Ambisiøse drømmemål er helt avgjørende for å bryte barrierer. Mål kan være høye og urealistiske. Tiden har vist flere eksempler på at mennesker som setter seg hårete mål, faktisk når dem. Målene skal skape kraft, engasjement, glød, pasjon og energi, slik at man mobiliserer når man trenger det som mest. Apple-grunder Steve Jobs er et eksempel på en mann som fulgte sin drøm og brukte dette som motivasjon. Han har tidligere uttalt:

«Jobben din kommer til å fylle en stor del av livet ditt, og den eneste måten å virkelig være tilfredstilt, er å gjøre hva du mener er topp arbeid. Og den eneste måten å gjøre topp arbeid er å elske det du gjør. Hvis du ikke har funnet det ennå, må du fortsette å lete. Ikke slå deg til ro før du har funnet det. Som med alle andre ting som har med hjertet å gjøre, vil du vite når du har funnet det. Og som alle store forhold, vil det bli bedre og bedre etter som årene går. Så fortsett å lete til du finner det».

Derfor kan de gjenværende dagene av 2013 være velegnet til å sette seg ned i godstolen å reflektere over egne drømmer og mål: Hva vil jeg? Er jeg på riktig vei? Hvordan skal jeg klare det? Hvilke tiltak må jeg gjøre? Hva skal jeg få til i løpet av 2014?

Men det viktigste er å finne ditt hvorfor. Svaret som gir deg den nødvendige motivasjonen. Som får deg til å hente frem krefter og energi du ikke visste at du hadde. Svaret som får ut ditt maksimale potensial!

God jul!

En tanke om “Finn ditt hvorfor

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.