Helvetesuka dag 4: Å kjenne på kontrastene

IMG_3557

To tørre brødskiver med gulost, litt vann og utsikt over et Oslo som våkner til live klokken 07.15. Det er på mange måter det helvetesuka handler om. To tørre brødskiver? Hvorfor akkurat det, tenker du sikkert nå. Det kunne vært så mye annet, men to tørre brødskiver er for meg blitt et symbol på det man streber etter denne uken. Kontrastene. Det vide spennet i fysiske og mentale referanser. De små gledene. Fra å hate livet i noen timer, ha det smertefullt, tre ut av komfortsonen, gå i «kjelleren», strekke seg mot et mål man har satt, til det å kjenne mestring og godfølelsen bruse i kroppen, vel vitende om at man har klart utfordringen. Nå høres det kanskje ut som jeg lider av en form for manisk-depresjon, men ikke misforstå, jeg er frisk som en fisk.

For det er lenge siden det å sette seg ned, ta en hvil, få tilbake pusten, skue ut over byen, kjenne at man har tatt seg helt ut, ta seg en bit av nettopp den tørre brødskiven og en slurk vann, har føltes så bra som i dag. Små ting – store gleder. Hvorfor? Kontrastene. Fra det å sette seg et mål om å klare å løpe 21 kilometer med vektvest på overkroppen i seige motbakker, løssnø, vind piskende i trynet med stive og støle muskler, til det punktet hvor man innser at man har klart det. Helvetesuka har lært meg å sette pris på de små gledene i hverdagen, som blant annet en tørr brødskive etter en beinhard løpeøkt, en varm dusj etter styrketrening, eller bare det å kjenne nytelsen av det å legge seg under dyna på kvelden med en sliten kropp. Det er det helvetesuka på mange måter handler om. Kjenne på ytterpunktene. Men nok om symbolsk mentalpreking om brødskiver.

Dagens monsterøkt på 21 kilometer til Grefsenkollen ble tyngre enn forventet. I tillegg til vektvesten på åtte kilo, gjorde løssnø og motvind det hele til en syrefest av dimensjoner. Inderlig godt at det ikke var noen folk på veien opp til toppen, for i de siste bakkene løp jeg med et steg som til og med en skadeskutt grevling ville slått med glans. Nederst i innlegget er noen snutter fra økten. Dagen i dag er også lagt opp til at jeg ikke kan ta buss, trikk eller t-bane, så jeg er nødt til å gå til og fra jobb. Nå venter seks timer jobbing med medieovervåkning, etterfulgt av døgning hele natten. Det er vel den delen av helvetesuka jeg gruer meg mest til – langt utenfor min komfortsone. Natten skal gå med til vasking og rydding av hele leiligheten, muligens en løpetur for å kvikke opp hodet, gitarspilling og research-arbeid til masteroppgaven. Let the hell begin!

En tanke om “Helvetesuka dag 4: Å kjenne på kontrastene

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.