Funksjonell koordinasjon- og styrketrening

Slik trener du styrke og koordinasjon med fotball.

I forrige innlegg skrev jeg litt om min egen treningsfilosofi, og hvilke punkter jeg tror på. Kanskje det aller viktigste er å finne en treningsform som man trives med. For å få resultater og fremgang må man selvsagt av og til tre ut av komfortsonen, men det er helt avgjørende å ikke glemme leken oppi det hele. Trening skal være gøy og noe man gleder seg til. For noen uker siden hadde pappa og jeg en prat om nettopp disse tingene. Han har for alvor kommet i gang med styrke- og utholdenhetstrening sammen med en personlig trener. Det har resultert i bedre kondisjon, økt styrke og muskelmasse, men likevel savner han noe: Fotballen og leken. Og jeg skjønner godt hva han mener. Når man har viet store deler av livet til sporten man virkelig elsker, leken, relasjoner sammen med andre, samhandling, kombinasjoner, tunneler og finter, ufin garderobeprat, kameratskap og tøffe oppgjøre på banen, kan det oppleves som meningsløst å løfte jern opp og ned og stå på sted det hvil på et løpebånd. Resultatene kommer, men likevel mangler leken. Derfor begynte jeg å tenke over hvordan man kan – til en viss grad – gjøre noe med denne problematikken. Svaret er enkelt. Integrer fotballen i styrketreningen. Kombiner triksing og hæpping med funksjonelle koordinasjon- og styrkeøvelser. Vær kreativ og utfordre deg selv!

En tanke om “Funksjonell koordinasjon- og styrketrening

  1. Gromt å lese.

    Så Freiburg i går med Vegar på benken.. Kamp med trøkk og fine mål. Freiburg hører hjemme i Bundesliga. De var gode. Moro å se. Og snart er Vegar på banen igjen.

    Sendt fra min iPad

    Den 30. mars 2014 kl. 18:38 skrev «Personlig trener Asbjørn Moe» <comment-reply@wordpress.com>:

    asbjornmoe91 posted: » I forrige innlegg skrev jeg litt om min egen treningsfilosofi, og hvilke punkter jeg tror på. Kanskje det aller viktigste er å finne en treningsform som man trives med. For å få resultater og fremgang må man selvsagt av og til tre ut av komfortsonen, «

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..