Nytt år – nye muligheter

2014

Dagen har kommet. Dagen har gått. Dagen da man skal se tilbake, tenke over og feire de 31 536 000 sekunder som har sust avgårde som virile nyttårsraketter. 525 600 minutter. 365 dager. 52 uker. 12 måneder. Ett år. Ett helt år. For å sette det i perspektiv og i en mer forståelig kontekst, så varer ett år cirka like lenge som 2 190 maraton i mosjonistfart, eller som å ta Horten-Moss-ferga sammenhengende 17 520 ganger. I år – som i fjor – ønsker jeg å summere opp året som har gått og ramble ned noen tanker om det vi har tatt steget inn i.


2014 ble bedre og mer givende enn forventet – på mange områder. Om jeg skal trekke frem noen av høydepunktene, så er det vanskelig å glemme Helvetesuken i januar. En fysisk og mental prøvelse av de sjeldne, men likevel sju særdeles lærrerike dager. Snart gyver jeg løs på en ny uke med nye fokusområder, og jeg ser virkelig frem til å få en pangstart på 2015 med Erik Bertrand Larssens boksuksess. Forberedelsene mot mitt første maraton er også et minne som har klistret seg til året 2014. Spontanpåmelding i april, blodseriøst treningsopplegg, O2-testing, kjedelige langturer i sone 2, skademareritt og happy ending. Alle dramaturgiske elementer som skal til for å skape en minneverdig opplevelse. Det er også vrient å komme utenom alle de fantastiske treningstimene jeg har hatt sammen med kunder og bootcampgrupper. Følelsen av å se gleden av mestring, fremgang og samhold er det lite som slår, og jeg er heldig som får lov til å trene så inspirerende og motiverende mennesker.


Hva nå med 2015? Hva skjer da? Et spennende år er i vente, og jeg klarer nesten ikke å vente med å ta fatt på forberedelsene til årets store mål: Veien mot tresko, Van Gogh-museet, søtlig røyklukt og Red Light District. Veien mot pladdeflate veier, kanaler og den beryktede «veggen». Veien mot smerte, glede og lykkerus. I oktober står Amsterdam Marathon for tur. På startsstreken stiller jeg med min kjære bror, som sannsynligvis gleder seg like mye som meg. Ambisjonen er klar: Under 3:30. Gode og fornuftige treningsforberedelser – i kombinasjon med Amsterdams bedøvende luktflora – skal forhåpentligvis gjøre susen. Uansett om det går eller ei, blir det en fin opplevelse å løpe gjennom byen.


Hva er dine mål for 2015? Hva er det du vil oppnå? Hva er viktig for deg? Skriv det ned. Del det med andre. Familie og venner. Reflekter over hvorfor dette målet er betydningsfullt for deg, og bruk disse følelsene som motivasjon hver dag. Sett også av tid til å tenke over hvordan du vil nå målet. Lag en plan som tar for seg hvordan du ønsker å komme deg fra A til B. Sett deg små delmål på veien. Det er bedre å være tålmodig og ta steg for steg enn å bite over for mye på en gang. Da kan det fort gå galt.


Kjør på mot nye målsettinger og riktig godt nyttår.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.